Payments & Earnings

Mitkä ovat Lainappi-palvelun käytön kustannukset?


Lainappi on ilmaiseksi ladattava mobiilisovellus, joka toimii käyttäjille työkaluna tavaroiden vuokraamiseen. Lainappi sovellus perii yksityishenkilöiltä 15% palvelumaksun jokaisesta sen sisällä tapahtuvasta vuokramaksusta ja 10% palvelumaksun yritysasiakkailta (Huom. yrityksenä rekisteröityminen vaatii y-tunnuksen).
Kuinka maksu toimii?


Maksujen suorittamiseen käytämme maksupalveluntarjoajaa Stripe:a, josta voit lukea lisää täältä: https://stripe.com/en-fi/privacy. Maksutapoina Lainappi-sovellus hyväksyy pankki- ja luottokorttimaksut, jotka ovat yhdistetty käyttäjän Stripe-tilille. Maksu menee ensimmäisenä Lainapille, minkä jälkeen Lainappi tilittää vuokralle antajalle hänelle kuuluvan osuuden vuokrauksesta.

Kun lähetät vuokrapyynnön Lainapissa, sinulle aukee viestikeskustelu toisen osapuolen kanssa. Viestikeskustelun auetessa voit valita maksatko vuokrauksen vai perutko sen. Vuokrapyyntö peruuntuu automaattisesti jos toinen osapuoli ei hyväksy vuokrapyyntöäsi. Maksat vuokra-ajasta, jos vuokralle antaja on hyväksyy vuokrauspyyntösi.
Onko turvallista maksaa Lainappi-sovelluksen sisällä?


Kyllä, käytämme kansainvälistä, tunnettua ja turvallista tahoa, Stripe:a maksupalvelun tarjoajana. Lainappi pitää vuokratapahtumasta maksetun summan turvassa siihen asti, kunnes vuokratapahtuma on päättynyt. Raha maksetaan vuokralle antajalle vuokratapahtuman päätyttyä ja riippuen Stripe-tilin maksuaikataulun asetuksista.
Mihin tarvitsette maksutietojani?


Tarvitsemme maksutietojasi seuraavista syistä:

- Maksutiedot ovat osa henkilöllisyyden varmistamista
- Tarvitsemme pankkitietosi, jotta voimme lähettää vuokra-ansiosi sinulle (vuokralle antaja)
- Palvelun sisällä voi suorittaa onnistuneita maksuja (vuokralle ottaja)

Nämä tiedot tulee pitää ajantasalla.
Milloin saan vuokraamasta tavarastani maksun?


Kun vuokratapahtuma on hyväksytty, vuokralle ottajalta veloitetaan sovittu vuokra. Vuokralle antajalle maksu toteutuu vasta sen jälkeen, kun vuokratapahtuma on onnistuneesti hyväksytty. Maksujen käsittelyssä menee noin 5 pankkipäivää. Otathan huomioon Stripe-tilisi asetukset maksuista. Stripe siirtää rahaa pankkitilille Stripe-hallintapanelissa määritetyn aikataulun mukaisesti. Aikataulua voi muuttaa Transfers (siirrot) välilehdellä.
Onko Lainappi-palvelussa ansaittava tulo veronalaista?


Vuokraamisesta ansaittava raha on pääomatuloa, joka siis verotetaan pääomatulona. Käyttäjä on itse vastuussa ilmoittamaan verottajalle Lainappi-palvelussa tehdyistä ansioistaan. Lisätietoa verotuksesta löydät täältä.
Miksi maksuni ei mene läpi?


Jos saat virheilmoituksen yrittäessäsi maksaa, se tarkoittaa yleensä sitä, että sinun on avattava korttisi verkkomaksuja varten. Tarkista pankkisi sivuilta, miten Internet-ostokset avataan. Se voi myös tarkoittaa, että sinun on siirrettävä enemmän rahaa tilillesi. Mikäli muita ongelmia ilmenee, niin olethan meihin yhteydessä.
Miten saan tapahtumasta kuitin?


Sitten kun tapahtuma on käsitelty, pystyt omasta verkkopankistasi avaamaan ja tulostamaan kuitin tapahtumasta.
Miten yhdistän maksutilin?


Ohjeet maksutilin käyttöönottoa varten sekä muut tiedot löydät TÄSTÄ
Kuka välittää maksun?


Lainappi käyttää Stripe:ä maksupalveluntarjoana. Stripe on kuuluu maailman suurimpiin maksupalveluntarjoajiin, lisätietoa Stripe:stä löydät TÄSTÄ.