Problem situations

Voinko peruuttaa vuokraukseni?


VUOKRALLE OTTAJA

Viestikeskustelun auetessa voit valita maksatko vuokrauksen vai peruutatko sen. Painaessasi "Peruuta" vuokraus peruuntuu välittömästi ilman maksuja. Painaessasi "Maksa X€" ja hyväksyessäsi sen, peruutus ei enää ole mahdollista Lainapissa.

VUOKRALLE ANTAJA

Viestikeskustelun auetessa voit valita hyväksytkö: "Vahvista" vuokrauksen vai peruutatko "Peruuta" sen. Otathan huomioon, että jos Vahvistat vuokrauksen, et pysty peruuttamaan sitä enää Lainapissa. Lisäksi sinun tulee noudattaa vuokrauksen sovittuja ehtoja toisen osapuolen kanssa. Painamalla "Peruuta" vuokraus peruuntuu maksutta ja viestikeskustelu sulkeutuu.


Mikäli vuokraus on hyväksytty peruutus ja takaisinmaksu eivät ole mahdollisia Lainappi-palvelussa. Vuokralle antaja sekä vuokralle ottaja voivat sopia takaisinmaksusta keskenään Lainappi-palvelun ulkopuolella. Tilanteen ollessa näin, Lainappi-palvelu ei ole velvollinen palauttamaan vuokratapahtuman palvelumaksua
Kuinka maksu toimii?


Maksujen suorittamiseen käytämme maksupalveluntarjoajaa Stripe:a, josta voit lukea lisää täältä: https://stripe.com/en-fi/privacy. Maksutapoina Lainappi-sovellus hyväksyy pankki- ja luottokorttimaksut, jotka ovat yhdistetty käyttäjän Stripe-tilille. Maksu menee ensimmäisenä Lainapille, minkä jälkeen Lainappi tilittää vuokralle antajalle hänelle kuuluvan osuuden vuokrauksesta.

Kun lähetät vuokrapyynnön Lainapissa, sinulle aukee viestikeskustelu toisen osapuolen kanssa. Viestikeskustelun auetessa voit valita maksatko vuokrauksen vai perutko sen. Vuokrapyyntö peruuntuu automaattisesti jos toinen osapuoli ei hyväksy vuokrapyyntöäsi. Maksat vuokra-ajasta, jos vuokralle antaja on hyväksyy vuokrauspyyntösi.
Miten saan lisää vuokrapyyntöjä?


- Vuokraa oikeita tavaroita (talvella esimerkiksi lumilauta on useammin käytössä kuin pyörä)
- Hyvä sijainti (Voit itse määrittää tavaran sijainnin / mistä se noudetaan)

- Oikea hinta (Tästä löydät lisää kohdasta "Mistä tiedän sopivan hinnan tavaralleni?")

- Vastaa nopeasti, ole mukava muille käyttäjille sekä rehellinen ja joustava (Tämä auttaa sinua saamaan paremmat arvostelut)

- Täydennä profiilisi (profiilikuva ja esittelyteksi)

- Lisää vuokrailmoitukseesi selkeä ja kattava kuvaus sekä selkeät kuvat vuokraamastasi tavarasta (Vuokrailmoitusta tehdessäsi voit pohtia mitä itse haluaisit kyseisestä tavarasta tietää. Lisäksi kuvauksessa suosittelemme kertomaan ennemminkin liikaa kuin liian vähän tietoa. Kerro esimerkiksi koko, paino, väri jne..
Mitkä ovat vuokralleantajan ja vuokralleottajan vastuut?


Käyttäjät ovat itse vastuussa vuokratapahtuman aikana tapahtuneista vahingoista. Lainappi ei ole vastuussa ennen vuokrausta, sen aikana tai sen jälkeen tapahtuneista vahingoista. Tarkemmat vastuu- ja lakiasiat löydät käyttöehdoistamme.
Mitä jos tavaran palauttaminen viivästyy?


Mikäli vuokrattua tavaraasi ei palauteta ajallaan tai se viivästyy, niin ota ensimmäisenä yhteys vuokralle ottajaan, jotta pääsisitte hänen kanssaan ratkaisuun palautuksesta. Jos ette pääse sopimukseen, niin ota meihin yhteyttä, jotta voimme auttaa sinua. (Huom. Suosittelemme käyttämään Lainapin vuokrasopimuspohjaa sillä se selkeyttää ja edesauttaa ongelmien ratkaisemista)
Miksi maksuni ei mene läpi?


Jos saat virheilmoituksen yrittäessäsi maksaa, se tarkoittaa yleensä sitä, että sinun on avattava korttisi verkkomaksuja varten. Tarkista pankkisi sivuilta, miten Internet-ostokset avataan. Se voi myös tarkoittaa, että sinun on siirrettävä enemmän rahaa tilillesi. Mikäli muita ongelmia ilmenee, niin olethan meihin yhteydessä.
Milloin ja miten palautan vuokraamani tavaran?


Aika ja paikka tulee sopia vuokralle antajan kanssa. On tärkeää pitää kiinni siitä, mistä on sovittu, sillä vuokralle antajalla on oikeus saada maksu sovitulta vuokrausajalta.
Mitä teen jos jotain tapahtuu tavaralle vuokrauksen aikana?


Mikäli vuokratulle tavaralle tapahtuu jotain vuokrauksen aikana, niin suosittelemme ensisijaisesti ottamaan yhteyttä vuokrauksen toiseen osapuoleen ja pyritte sopimaan jatkosta keskenänne.

Kotivakuutus (irtaimistovakuutus) on hyvä tarkistaa toimiessasi vuokralle antajana tai vuokralle ottajana. Kun annat tavaraasi vuokralle saatat saada turvan kotivakuutuksen myötä ja kun otat vuokralle niin kotivakuutuksesi saattaa kattaa mahdolliset vuokrauksen aikana tapahtuneet vahingot. Suosittelemme myös paneutumaan muihin mahdollisiin vakuutuksesi ehtoihin kuten ikävähennyksiin.
Jotkut vakuutusyhtiöt voivat kattaa tavaroille aiheutuvat vahingot vuokrauksen yhteydessä. Mikäli et ole varma kattaako vakuutusyhtiösi mahdollisen vahingon, niin otathan yhteyttä vakuutusyhtiöösi.
Miten yhdistän maksutilin?


Ohjeet maksutilin käyttöönottoa varten sekä muut tiedot löydät TÄSTÄ
Mitä jos toinen osapuoli ei vastaa vuokrapyyntöön?


Jos toinen osapuoli ei vastaa vuokrapyyntöön se peruuntuu automaattisesti tuntia ennen ehdotettua alkamisaikaa. Voit myös itse peruuttaa vuokrapyynnön ennen sitä jos toisesta osapuolesta ei kuulu mitään. On tärkeää, että pidät Push-notifikaatiot päällä jotta kaikki Lainappi-sovelluksen viestit tulevat perille.