Item owner

Mitkä ovat Lainappi-palvelun käytön kustannukset?


Lainappi on ilmaiseksi ladattava mobiilisovellus, joka toimii käyttäjille työkaluna tavaroiden vuokraamiseen. Lainappi sovellus perii yksityishenkilöiltä 15% palvelumaksun jokaisesta sen sisällä tapahtuvasta vuokramaksusta ja 10% palvelumaksun yritysasiakkailta (Huom. yrityksenä rekisteröityminen vaatii y-tunnuksen).
Voiko kuka tahansa rekisteröityä Lainappiin?


Lainappi-palveluun voi rekisteröityä kuka tahansa täysi-ikäinen ihminen.
Miksi Lainappi-palveluun pitää rekisteröityä?


Palveluun on rekisteröidyttävä, jotta käyttäjät pystyvät vuokraamaan, kommunikoimaan ja käyttämään sovelluksen kaikkia muita ominaisuuksia. Lainappi perustuu helppokäyttöisyyteen, yhteisöllisyyteen ja luotettavuuten, minkä vuoksi rekisteröityminen ja tunnistautuminen on välttämätöntä.
Voiko tavaroita vuokrata myös nettisivuilla?


Vuokraaminen on mahdollista ainoastaan mobiilisovelluksessa. Nettisivuilla kerromme palvelustamme ja vastaamme asiakaspalvelusta.
Kuka määrää tavaroiden hinnan?


Käyttäjä pystyy itse määräämään tavaroillensa hinnan ja toimitustavan. Käyttäjän kannattaa kuitenkin huomioida, ettei tavaralla välttämättä ole kysyntää jos hinta on asetettu liian korkeaksi.
Voinko peruuttaa vuokraukseni?


VUOKRALLE ANTAJA

Viestikeskustelun auetessa voit valita hyväksytkö: "Vahvista" vuokrauksen vai peruutatko "Peruuta" sen. Otathan huomioon, että jos Vahvistat vuokrauksen, et pysty peruuttamaan sitä enää Lainapissa. Lisäksi sinun tulee noudattaa vuokrauksen sovittuja ehtoja toisen osapuolen kanssa. Painamalla "Peruuta" vuokraus peruuntuu maksutta ja viestikeskustelu sulkeutuu.


Mikäli vuokraus on hyväksytty peruutus ja takaisinmaksu eivät ole mahdollisia Lainappi-palvelussa. Vuokralle antaja sekä vuokralle ottaja voivat sopia takaisinmaksusta keskenään Lainappi-palvelun ulkopuolella. Tilanteen ollessa näin, Lainappi-palvelu ei ole velvollinen palauttamaan vuokratapahtuman palvelumaksua
Miksi keräätte henkilötietoja?


Vuokralle ottaja sekä vuokralle antaja saavat itse päättää, mitä henkilö- ja osoite tietoja laittavat julkiseksi omassa "Vuokrailmoituksessa" tai profiilin "Minusta" osiossa.

Lainappi kerää henkilötietosi ainoastaan jos suoritat minkäänlaista vuokraamista kumpanakin osapuolena sovelluksessa. Nämä tiedot ovat turvassa, eikä niitä julkisteta. Tämä lisää palvelumme turvallisuutta vuokras alustana sekä auttaa meitä ongelmatilanteiden ratkaisussa.

Käyttäjät rikkovat Lainappi-palvelun käyttöehtoja, mikäli he antavat itsestään vääriä henkilötietoja ja sopivat vuokraukseen liittyviä seikkoja palvelun ulkopuolella.

Lisätietoa käyttöehdoista löydät tästä.
Mistä tiedän sopivan hinnan tavaralleni?


Käyttäjä itse määrittelee vuokrattavalle tavaralleen hinnan. Suosittelemme ajattelemaan vuokrattavan tavaran hintaa etukäteen, sillä oikean hinnan asettaminen on tärkeää, jotta vuokrattavalle tuotteelle on kysyntää. Muista ottaa huomioon hintaa arvioitaessa tavaran kunto ja tuotemerkki. Voit muuttaa vuokraamasi tavaran hintaa niin monta kertaa kuin haluat.
Miten saan lisää vuokrapyyntöjä?


- Vuokraa oikeita tavaroita (talvella esimerkiksi lumilauta on useammin käytössä kuin pyörä)
- Hyvä sijainti (Voit itse määrittää tavaran sijainnin / mistä se noudetaan)

- Oikea hinta (Tästä löydät lisää kohdasta "Mistä tiedän sopivan hinnan tavaralleni?")

- Vastaa nopeasti, ole mukava muille käyttäjille sekä rehellinen ja joustava (Tämä auttaa sinua saamaan paremmat arvostelut)

- Täydennä profiilisi (profiilikuva ja esittelyteksi)

- Lisää vuokrailmoitukseesi selkeä ja kattava kuvaus sekä selkeät kuvat vuokraamastasi tavarasta (Vuokrailmoitusta tehdessäsi voit pohtia mitä itse haluaisit kyseisestä tavarasta tietää. Lisäksi kuvauksessa suosittelemme kertomaan ennemminkin liikaa kuin liian vähän tietoa. Kerro esimerkiksi koko, paino, väri jne..
Mitä voin vuokrata?


Lainapissa voit vuokrata mitä tahansa mikä ei ole kiellettyjä käyttöehdoissa (www.lainappi.fi/käyttöehdot). Muunmuassa seuraavia kodintavaroita voit vuokrata: työkaluja, urheilun ja vapaa-ajan tarvikkeita, juhlavaatteita sekä koti- ja puutarhatarvikkeita.
Mitkä ovat vuokralleantajan ja vuokralleottajan vastuut?


Käyttäjät ovat itse vastuussa vuokratapahtuman aikana tapahtuneista vahingoista. Lainappi ei ole vastuussa ennen vuokrausta, sen aikana tai sen jälkeen tapahtuneista vahingoista. Tarkemmat vastuu- ja lakiasiat löydät käyttöehdoistamme.
Milloin saan vuokraamasta tavarastani maksun?


Kun vuokratapahtuma on hyväksytty, vuokralle ottajalta veloitetaan sovittu vuokra. Vuokralle antajalle maksu toteutuu vasta sen jälkeen, kun vuokratapahtuma on onnistuneesti hyväksytty. Maksujen käsittelyssä menee noin 5 pankkipäivää. Otathan huomioon Stripe-tilisi asetukset maksuista. Stripe siirtää rahaa pankkitilille Stripe-hallintapanelissa määritetyn aikataulun mukaisesti. Aikataulua voi muuttaa Transfers (siirrot) välilehdellä.
Onko Lainappi-palvelussa ansaittava tulo veronalaista?


Vuokraamisesta ansaittava raha on pääomatuloa, joka siis verotetaan pääomatulona. Käyttäjä on itse vastuussa ilmoittamaan verottajalle Lainappi-palvelussa tehdyistä ansioistaan. Lisätietoa verotuksesta löydät täältä.
Kuinka poistan tilini?


Tililtä pystyy kirjautumaan ulos koska tahansa oman profiilin asetuksista. Mikäli haluat poistaa tilisi, niin ole meihin yhteydessä sähköpostilla info@lainappi.fi, niin hoidamme sen puolestasi.
Onko Lainappi-palvelulla omaa vakuutusta?


Lainappi-palvelu ei tarjoa vakuutusta vuokraamille tavaroillesi tällä hetkellä. Suosittelemme tarkastamaan oman kotivakuutuksen. Lisätietoa tästä löydät täältä.
Kuinka päätän vuokratapahtuman?


Kun olet vuokrannut jotain, sinun ei tarvitse tehdä mitään vuokratapahtuman päättämiseksi sen jälkeen, kun olet palauttanut vuokratun tavaran. Vuokratapahtuma päättyy automaattisesti, kun vuokra-aika on ohi ja kun vuokralle antaja on merkitsee tavaran palautetuksi. Kun vuokratapahtuma on päättynyt, vuokralle ottajaa sekä vuokralle antajaa pyydetään jättämään arvostelu viestikeskustelut osiossa.
Mistä näen mitä vuokraan/olen vuokrannut?


Vuokralle ottajana löydät omat vuokrauksesi Lainappi-sovelluksesta kohdasta "Profiili" ja "Vuokrahistoria".


Vuokralle antajana löydät omat vuokrailmoitukset Lainappi-sovelluksesta kohdasta "Profiili" ja"Omat tuotteet"
Miten Lainappi toimii?


Vuokralle antajana näet TÄSTÄ kuinka Lainappi toimii.
Mitä teen jos jotain tapahtuu tavaralle vuokrauksen aikana?


Mikäli vuokratulle tavaralle tapahtuu jotain vuokrauksen aikana, niin suosittelemme ensisijaisesti ottamaan yhteyttä vuokrauksen toiseen osapuoleen ja pyritte sopimaan jatkosta keskenänne.

Kotivakuutus (irtaimistovakuutus) on hyvä tarkistaa toimiessasi vuokralle antajana tai vuokralle ottajana. Kun annat tavaraasi vuokralle saatat saada turvan kotivakuutuksen myötä ja kun otat vuokralle niin kotivakuutuksesi saattaa kattaa mahdolliset vuokrauksen aikana tapahtuneet vahingot. Suosittelemme myös paneutumaan muihin mahdollisiin vakuutuksesi ehtoihin kuten ikävähennyksiin.
Jotkut vakuutusyhtiöt voivat kattaa tavaroille aiheutuvat vahingot vuokrauksen yhteydessä. Mikäli et ole varma kattaako vakuutusyhtiösi mahdollisen vahingon, niin otathan yhteyttä vakuutusyhtiöösi.
Mitä ei saa vuokrata?


Painamalla TÄSTÄ näet listan kielletyistä tavaroista, joita Lainapissa ei saa julkaista eikä vuokrata.
Miten yhdistän maksutilin?


Ohjeet maksutilin käyttöönottoa varten sekä muut tiedot löydät TÄSTÄ
Mitä jos toinen osapuoli ei vastaa vuokrapyyntöön?


Jos toinen osapuoli ei vastaa vuokrapyyntöön se peruuntuu automaattisesti tuntia ennen ehdotettua alkamisaikaa. Voit myös itse peruuttaa vuokrapyynnön ennen sitä jos toisesta osapuolesta ei kuulu mitään. On tärkeää, että pidät Push-notifikaatiot päällä jotta kaikki Lainappi-sovelluksen viestit tulevat perille.