Renter

Mitkä ovat Lainappi-palvelun käytön kustannukset?


Lainappi on ilmaiseksi ladattava mobiilisovellus, joka toimii käyttäjille työkaluna tavaroiden vuokraamiseen. Vuokralle ottajalle palvelu ei kustanna mitään. Lainappi sovellus perii vuokralle antajilta: yksityishenkilöiltä 15% palvelumaksun jokaisesta sen sisällä tapahtuvasta vuokramaksusta ja 10% palvelumaksun yritysasiakkailta (Huom. yrityksenä rekisteröityminen vaatii y-tunnuksen).
Voiko kuka tahansa rekisteröityä Lainappiin?


Lainappi-palveluun voi rekisteröityä kuka tahansa täysi-ikäinen ihminen.
Miksi Lainappi-palveluun pitää rekisteröityä?


Palveluun on rekisteröidyttävä, jotta käyttäjät pystyvät vuokraamaan, kommunikoimaan ja käyttämään sovelluksen kaikkia muita ominaisuuksia. Lainappi perustuu helppokäyttöisyyteen, yhteisöllisyyteen ja luotettavuuten, minkä vuoksi rekisteröityminen ja tunnistautuminen on välttämätöntä.
Voiko tavaroita vuokrata myös nettisivuilla?


Vuokraaminen on mahdollista ainoastaan mobiilisovelluksessa. Nettisivuilla kerromme palvelustamme ja vastaamme asiakaspalvelusta.
Kuka määrää tavaroiden hinnan?


Käyttäjä pystyy itse määräämään tavaroillensa hinnan ja toimitustavan. Käyttäjän kannattaa kuitenkin huomioida, ettei tavaralla välttämättä ole kysyntää jos hinta on asetettu liian korkeaksi.
Voinko peruuttaa vuokraukseni?


Viestikeskustelun auetessa voit valita maksatko vuokrauksen vai peruutatko sen. Painaessasi "Peruuta" vuokraus peruuntuu välittömästi ilman maksuja. Painaessasi "Maksa X€" ja hyväksyessäsi sen, peruutus ei enää ole mahdollista Lainapissa.
Kuinka maksu toimii?


Maksujen suorittamiseen käytämme maksupalveluntarjoajaa Stripe:a, josta voit lukea lisää täältä: https://stripe.com/en-fi/privacy. Maksutapoina Lainappi-sovellus hyväksyy pankki- ja luottokorttimaksut, jotka ovat yhdistetty käyttäjän Stripe-tilille. Maksu menee ensimmäisenä Lainapille, minkä jälkeen Lainappi tilittää vuokralle antajalle hänelle kuuluvan osuuden vuokrauksesta.

Kun lähetät vuokrapyynnön Lainapissa, sinulle aukee viestikeskustelu toisen osapuolen kanssa. Viestikeskustelun auetessa voit valita maksatko vuokrauksen vai perutko sen. Vuokrapyyntö peruuntuu automaattisesti jos toinen osapuoli ei hyväksy vuokrapyyntöäsi. Maksat vuokra-ajasta, jos vuokralle antaja on hyväksyy vuokrauspyyntösi.
Miksi keräätte henkilötietoja?


Vuokralle ottaja sekä vuokralle antaja saavat itse päättää, mitä henkilö- ja osoite tietoja laittavat julkiseksi omassa "Vuokrailmoituksessa" tai profiilin "Minusta" osiossa.

Lainappi kerää henkilötietosi ainoastaan jos suoritat minkäänlaista vuokraamista kumpanakin osapuolena sovelluksessa. Nämä tiedot ovat turvassa, eikä niitä julkisteta. Tämä lisää palvelumme turvallisuutta vuokras alustana sekä auttaa meitä ongelmatilanteiden ratkaisussa.

Käyttäjät rikkovat Lainappi-palvelun käyttöehtoja, mikäli he antavat itsestään vääriä henkilötietoja ja sopivat vuokraukseen liittyviä seikkoja palvelun ulkopuolella.

Lisätietoa käyttöehdoista löydät tästä.
Mitkä ovat vuokralleantajan ja vuokralleottajan vastuut?


Käyttäjät ovat itse vastuussa vuokratapahtuman aikana tapahtuneista vahingoista. Lainappi ei ole vastuussa ennen vuokrausta, sen aikana tai sen jälkeen tapahtuneista vahingoista. Tarkemmat vastuu- ja lakiasiat löydät käyttöehdoistamme.
Kuinka poistan tilini?


Tililtä pystyy kirjautumaan ulos koska tahansa oman profiilin asetuksista. Mikäli haluat poistaa tilisi, niin ole meihin yhteydessä sähköpostilla info@lainappi.fi, niin hoidamme sen puolestasi.
Kuinka päätän vuokratapahtuman?


Kun olet vuokrannut jotain, sinun ei tarvitse tehdä mitään vuokratapahtuman päättämiseksi sen jälkeen, kun olet palauttanut vuokratun tavaran. Vuokratapahtuma päättyy automaattisesti, kun vuokra-aika on ohi ja kun vuokralle antaja on merkitsee tavaran palautetuksi. Kun vuokratapahtuma on päättynyt, vuokralle ottajaa sekä vuokralle antajaa pyydetään jättämään arvostelu viestikeskustelut osiossa.
Milloin ja miten palautan vuokraamani tavaran?


Aika ja paikka tulee sopia vuokralle antajan kanssa. On tärkeää pitää kiinni siitä, mistä on sovittu, sillä vuokralle antajalla on oikeus saada maksu sovitulta vuokrausajalta.
Mistä näen mitä vuokraan/olen vuokrannut?


Vuokralle ottajana löydät omat vuokrauksesi Lainappi-sovelluksesta kohdasta "Profiili" ja "Vuokrahistoria".


Vuokralle antajana löydät omat vuokrailmoitukset Lainappi-sovelluksesta kohdasta "Profiili" ja"Omat tuotteet"
Miten Lainappi toimii?


Vuokralle ottajana näet TÄSTÄ kuinka Lainappi toimii.

Vuokralle antajana näet TÄSTÄ kuinka Lainappi toimii.
Mitä teen jos jotain tapahtuu tavaralle vuokrauksen aikana?


Mikäli vuokratulle tavaralle tapahtuu jotain vuokrauksen aikana, niin suosittelemme ensisijaisesti ottamaan yhteyttä vuokrauksen toiseen osapuoleen ja pyritte sopimaan jatkosta keskenänne.

Kotivakuutus (irtaimistovakuutus) on hyvä tarkistaa toimiessasi vuokralle antajana tai vuokralle ottajana. Kun annat tavaraasi vuokralle saatat saada turvan kotivakuutuksen myötä ja kun otat vuokralle niin kotivakuutuksesi saattaa kattaa mahdolliset vuokrauksen aikana tapahtuneet vahingot. Suosittelemme myös paneutumaan muihin mahdollisiin vakuutuksesi ehtoihin kuten ikävähennyksiin.
Jotkut vakuutusyhtiöt voivat kattaa tavaroille aiheutuvat vahingot vuokrauksen yhteydessä. Mikäli et ole varma kattaako vakuutusyhtiösi mahdollisen vahingon, niin otathan yhteyttä vakuutusyhtiöösi.
Mitä jos toinen osapuoli ei vastaa vuokrapyyntöön?


Jos toinen osapuoli ei vastaa vuokrapyyntöön se peruuntuu automaattisesti tuntia ennen ehdotettua alkamisaikaa. Voit myös itse peruuttaa vuokrapyynnön ennen sitä jos toisesta osapuolesta ei kuulu mitään. On tärkeää, että pidät Push-notifikaatiot päällä jotta kaikki Lainappi-sovelluksen viestit tulevat perille.