The rental process

Voinko peruuttaa vuokraukseni?


VUOKRALLE OTTAJA

Viestikeskustelun auetessa voit valita maksatko vuokrauksen vai peruutatko sen. Painaessasi "Peruuta" vuokraus peruuntuu välittömästi ilman maksuja. Painaessasi "Maksa X€" ja hyväksyessäsi sen, peruutus ei enää ole mahdollista Lainapissa.

VUOKRALLE ANTAJA

Viestikeskustelun auetessa voit valita hyväksytkö: "Vahvista" vuokrauksen vai peruutatko "Peruuta" sen. Otathan huomioon, että jos Vahvistat vuokrauksen, et pysty peruuttamaan sitä enää Lainapissa. Lisäksi sinun tulee noudattaa vuokrauksen sovittuja ehtoja toisen osapuolen kanssa. Painamalla "Peruuta" vuokraus peruuntuu maksutta ja viestikeskustelu sulkeutuu.


Mikäli vuokraus on hyväksytty peruutus ja takaisinmaksu eivät ole mahdollisia Lainappi-palvelussa. Vuokralle antaja sekä vuokralle ottaja voivat sopia takaisinmaksusta keskenään Lainappi-palvelun ulkopuolella. Tilanteen ollessa näin, Lainappi-palvelu ei ole velvollinen palauttamaan vuokratapahtuman palvelumaksua
Kuinka maksu toimii?


Maksujen suorittamiseen käytämme maksupalveluntarjoajaa Stripe:a, josta voit lukea lisää täältä: https://stripe.com/en-fi/privacy. Maksutapoina Lainappi-sovellus hyväksyy pankki- ja luottokorttimaksut, jotka ovat yhdistetty käyttäjän Stripe-tilille. Maksu menee ensimmäisenä Lainapille, minkä jälkeen Lainappi tilittää vuokralle antajalle hänelle kuuluvan osuuden vuokrauksesta.

Kun lähetät vuokrapyynnön Lainapissa, sinulle aukee viestikeskustelu toisen osapuolen kanssa. Viestikeskustelun auetessa voit valita maksatko vuokrauksen vai perutko sen. Vuokrapyyntö peruuntuu automaattisesti jos toinen osapuoli ei hyväksy vuokrapyyntöäsi. Maksat vuokra-ajasta, jos vuokralle antaja on hyväksyy vuokrauspyyntösi.
Milloin saan vuokraamasta tavarastani maksun?


Kun vuokratapahtuma on hyväksytty, vuokralle ottajalta veloitetaan sovittu vuokra. Vuokralle antajalle maksu toteutuu vasta sen jälkeen, kun vuokratapahtuma on onnistuneesti hyväksytty. Maksujen käsittelyssä menee noin 5 pankkipäivää. Otathan huomioon Stripe-tilisi asetukset maksuista. Stripe siirtää rahaa pankkitilille Stripe-hallintapanelissa määritetyn aikataulun mukaisesti. Aikataulua voi muuttaa Transfers (siirrot) välilehdellä.
Kuinka päätän vuokratapahtuman?


Kun olet vuokrannut jotain, sinun ei tarvitse tehdä mitään vuokratapahtuman päättämiseksi sen jälkeen, kun olet palauttanut vuokratun tavaran. Vuokratapahtuma päättyy automaattisesti, kun vuokra-aika on ohi ja kun vuokralle antaja on merkitsee tavaran palautetuksi. Kun vuokratapahtuma on päättynyt, vuokralle ottajaa sekä vuokralle antajaa pyydetään jättämään arvostelu viestikeskustelut osiossa.
Milloin ja miten palautan vuokraamani tavaran?


Aika ja paikka tulee sopia vuokralle antajan kanssa. On tärkeää pitää kiinni siitä, mistä on sovittu, sillä vuokralle antajalla on oikeus saada maksu sovitulta vuokrausajalta.
Mistä näen mitä vuokraan/olen vuokrannut?


Vuokralle ottajana löydät omat vuokrauksesi Lainappi-sovelluksesta kohdasta "Profiili" ja "Vuokrahistoria".


Vuokralle antajana löydät omat vuokrailmoitukset Lainappi-sovelluksesta kohdasta "Profiili" ja"Omat tuotteet"